Her får DU som kunde et innblikk i prosessen!

Alle produktene hos LZ-Customs er håndlaget og vi ønsker at du som kunde skal få et innblikk i hvordan vi produserer de forskjellige varene .Vår produksjonslinje og produksjonsprosess skiller oss kraftig fra andre aktører. Vi ønsker å gi dere innsyn i tiden og kjærligheten vi legger i hvert enkelt produkt.

Trykk på bildene tilhørende de forskjellige stegene under for beskrivelse.

0,5tim

STEG 1

Alle våres ratt starter som originale ratt. Vi kontroller at de viktigste elementene på rattet oppfyller sikkerhetskravene som stilles. Mange aktører støper UORGINAL rattbase og har uthuling i rattgrepet for å spare materialer. Ingen garanti kan stilles ved en eventuell kollisjon. Dette er livsfarlig og vi tar avstand fra denne produksjonsmetoden.

1,5tim

STEG 2

Når rattet er kontrollert og har gjennomgått sikkerhets inspeksjonen kan vi starte. Vi river av det gamle skinnet, limet og polstringer som sitter under. De fleste ratt er bygd opp med en jernstang i midten og med pigmentert vinyl eller gummi/plast kompositt. Vi river også dette av.

2tim

STEG 3

Nå står vi igjen med selve basen og jernstanga som er gjennomgående i formen til rattet. Rattet plasseres i en formstøp som danner fasongen på rattet. I denne formstøpen benytter vi poly-urethane. Dette er samme materiale som benyttes på høykvalitets foringer til biler. 2 støperunder benyttes. (støpning, rens, primer, støp) .

2tim

STEG 4

Når rettet er ferdig støpt skal støperester fjernes og rattet skal klargjøres for videre arbeider. Her er det veldig viktig å pusse bort alle ujevnheter og misdannelser som kan ha oppstått under støpning. Her må det pusses og materialet må få en litt grovere overflate.

3tim

STEG 5

NÅ kan varmetråder monteres i rattet. Dette gjøres ved hjelp av ledninger som er 0,1mm tykke. Dette er et nett som må microloddes og tilpasses til den nye fasongen rattet har fått. Tilkoblingen på dette blir original. Når rattvarme er montert må varmetrådene kontrolleres. Dette gjør vi ved hjelp av et termokamera.

1tim

STEG 6

Neste på listen er å montere polstring på rattet. Dette gjør det mer behagelig å holde i rattet og gir en komfortabelt grep under kjøring. Ved profilerte rattsider vil vi bruke mindre polstring.


2-4tim

STEG 7 V1 (SKINNRATT)

Alle ratt er unike og alle ratt har minimalistiske forskjeller da alt er håndlaget. Hvert eneste ratt får et skreddersydd skinntrekk etter ditt ønske. I denne prosessen benyttes det lim, varme og tålmodighet. Hvis du som kunde har bestilt LED display installeres dette og tilpasses her også.

16-18tim

STEG 7 V2 (CARBONRATT)

Vi benytter oss kun av japansk høygradert carbonfiber. Lag for lag med epoxy påføres med 7timer mellomrom. Rattet står på et spesial stativ som roterer rundt slik at epoxyen blir jevnt fordelt mellom tørketidene. Sliping og polering er en kritisk del av dette steget. Når denne tidkrevende prosessen er ferdig påføres det 4-5 lag med klar lakk.

2tim

STEG 8

Rattet gjennomgår den siste kvalitetssjekken. Eventuelle ujevnheter blir tilpasset og rattet gjennomgår en kollisjonstest. Dette steget er for din sikkerhet. Når dette er utføret så må eventuell LED-Display kodes og tilpasses. Vi ønsker at du skal ha et kvalitetsprodukt som varer år etter år og gir deg kjøreglede hver gang du setter deg i din bil.