OFTE STILTE SPØRSMÅL

Generelle spørsmål

Våre produkter har meget god passform. Vi prøver å benytte originale deler i bunnen på alle våre produkter for best mulig passform.

Såklart! Montering hjjelper vi deg gjerne med. Ta kontakt for booking og priser.

Under fanen "MONTERING" finner du en rekke monteringer. Dersom du behøver noe du ikke finner kan du alltid ta kontakt med oss. Det finnes også utallige nyttige Youtube klipp som kan hjelpe. Dersom du behøver vår assistanse ta kontakt for priser.

Fortvil ikke. Vi hjelper deg med det du er på jakt etter. Vi lager custom deler til alle biler. Vi har kun våre bestselgere oppført. Personlige prosjekter hjelper vi deg også med!

Vi hjelper deg gjerne med å kartlegge dine ønsker, samtidig som vi kan finne ut av hva som blir "korrekt" til din bil. Ta kontakt med oss!

Dersom du ønsker en sponsoravtale kan du ta kontakt med oss for en vurdering.

Nei. Prisen du får oppgitt i kassen er det beløpet du betaler. Vi holder til i Norge og alle priser er inkludert mva for våre Norske kunder. Dersom du holder til utenfor Norge kan det forekomme import avgifter på ditt kjøp.

Vi holder til på Hensmoveien 26 i Hønefoss.

Vi har et showroom og deler av produksjonen som er åpen for kunder. Her kan du se på forskjellige materialer, produkter og produksjonen bak våre custom deler. Dette er åpent etter avtale. Ta kontakt så finner vi en tid!

Selv om vi forstår ditt ønske kan vi dessverre ikke dette. Alle våre produkter har ca 20-25 produksjonsteg. Og arbeidet vi utfører er meget tidkrevende. Vi har ca 50-60 ordre i produksjon til enhver tid. Dersom vi skulle sendt oppdateringer på alle disse ordrene og stegene ville dette ført til lengre leveringstider. Det vi har tid til å fremvise av produksjon vil bli lagt ut på sosiale medier. Dersom du som kunde ønsker bilder når din ordre er fullført kan du såklart få dette. 

Vennligst sjekk siste epost sendt fra oss. Dersom du ikke har fått en epost at din ordre er fullført er din ordre fortsatt i produksjon. Merk at oppgitt leveringstid kun er et cirka estimat. Alle våre produkter er håndlaget er det mange faktorer å ta hennsyn til. Enkelte ganger kommer vi 5 steg frem men må ta 3 steg tilbake for å levere på det nivået vi ønsker. Vi ønsker at du skal få et fantastisk produkt med overlegen kvalitet. Vi ønsker ikke at du som kunde skal få et forhastet produkt. Vi jobber så fort vi kan for at alle skal bli fornøyd! 

GARANTI

Våre produkter har 2 år garanti.

Vår garanti dekker mangler som skyldes feilproduksjon. Dette kan være feil som sømmer som går i oppløsning, stoff som løsner, sprekker i carbon, flassing og bleking. Vår garanti dekker ikke produkter som har blitt utsatt for manglende vedlikehold.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med glede?

frakt/levering

Fra du har mottatt et varsel at din ordre er fullført tar det 1-5 virkedager.

Alle våre produkter har oppført leveringstid i produktbeskrivelsen. Da nesten alle våre produkter er håndlaget er dette et cirka estimat. Enkelte ganger kan det gå fortere og andre ganger litt tregere. Røde dager og fellesferier er ikke medtatt i leveringstiden. Du vil motta en epost når din ordre er fullført og sendt.

Vi bruker posten og bring. Alle ordre over 2000kr er forsikret inntill 10 000kr på deg som kunde.

Når din ordre er fullført vil du motta en epost sammen med ditt sporingsnummer. Laster du ned posten sin app vil du også få sporingen i appen automatisk.

Fortvil ikke. Vi hjelper deg med dette. Alle pakker som vi sender (over 1000kr) er forsikret. Hvis innholdet i din pakke blir skadet eller pakken blir borte er du forsikret. Denne forsikringen er inntil 10 000kr.

Ved enkelte tilfeller kan dessverre din ordre ta noe lenger tid. Dette kan skyldes flere faktorer. Alt hos oss er håndlaget og tørketider, støv, ordre volum, temperatur og sliping kan ha en innvirkning. Vi ønsker at du skal få et unikt og perfekt produkt fremfor noe som er forhastet.

RETUR OG KANSELLERING

Ja såklart! Lagerførte varer kan kanselleres og refunderes som normalt. Varer som lages på bestilling eller er kundespesifikke kan derimot ikke kanselleres og er unnlatt fra angrerettloven. Dette også i henhold til kjøpsbetingelsene. Dette omfatter alt av custom ratt, lister og mer.

Ta kontakt med oss på post@lz-customs.com så hjelper vi deg med dette!

Fra vi har motatt og inspisert varen tar det inntil 10dager.

Dersom du ønsker å returnere en bestilling må du som kunde betale for frakten.

FIKK DU IKKE SVAR PÅ DET DU LURTE PÅ?

Ta kontakt med oss på mail eller sosiale medier så hjelper vi deg så fort vi kan!