EKSTERIØR

Du har nå kommet til Norges råeste butikk innen styling til bil. Vi i LZ-customs er en av yterst få bedrifter som baserer hele sitt sortiment på ORIGINALDELER. Disse utarbeides etter din smak og dine ønsker. Vi er både en produsent og leverandør av delene. Alle ideer du som kunde måtte ha taes imot med varme hender, og vi skal gjøre vårt ytterste for å imøtekomme dine ønsker. Vi gjør vårt ytterste hver dag for at DU få en uforglemelig handel, og ikke minst produkt. Alle våre custom deler er laget for hånd og vi legger stor yrkestolthet i våre produkter.

FREMGANGSMETODE VED PRODUKSJON AV CUSTOM RATT

STEG 1 (1TIM)

Alle våres ratt starter som originale ratt. Vi kontroller at de viktigste elementene på rattet oppfyller sikkerhetskravene som stilles. Mange aktører støper UORGINAL rattbase og har uthuling i rattgrepet for å spare materialer. Ingen garanti kan stilles ved en eventuell kollisjon. Dette er livsfarlig og vi tar avstand fra denne produksjonsmetoden.

STEG 2 (2TIM)

Når rattet er kontrollert og har gjennomgått sikkerhets inspeksjonen kan vi starte. Vi river av det gamle skinnet, limet og polstringer som sitter under. De fleste ratt er bygd opp med en jernstang i midten og med pigmentert vinyl eller gummi/plast kompositt. Vi river også dette av.

STEG 3 (4TIM)

Nå står vi igjen med selve basen og jernstanga som er gjennomgående i formen til rattet. Rattet plasseres i en formstøp som danner fasongen på rattet. I denne formstøpen benytter vi poly-urethane. Dette er samme materiale som benyttes på høykvalitets foringer til biler. 2 støperunder benyttes. (støpning, rens, primer, støp) .

STEG 4 (2TIM)

Når rettet er ferdig støpt skal støperester fjernes og rattet skal klargjøres for videre arbeider. Her er det veldig viktig å pusse bort alle ujevnheter og misdannelser som kan ha oppstått under støpning. Her må det pusses og materialet må få en litt grovere overflate.

STEG 5 (3TIM)

NÅ kan varmetråder monteres i rattet. Dette gjøres ved hjelp av ledninger som er 0,1mm tykke. Dette er et nett som må microloddes og tilpasses til den nye fasongen rattet har fått. Tilkoblingen på dette blir original. Når rattvarme er montert må varmetrådene kontrolleres. Dette gjør vi ved hjelp av et termokamera.

STEG 6 (1TIM)

Neste på listen er å montere polstring på rattet. Dette gjør det mer behagelig å holde i rattet og gir en komfortabelt grep under kjøring. Ved profilerte rattsider vil vi bruke mindre polstring.

STEG 7 V1 (SKINNRATT) (2-4tim)

Alle ratt er unike og alle ratt har minimalistiske forskjeller da alt er håndlaget. Hvert eneste ratt får et skreddersydd skinntrekk etter ditt ønske. I denne prosessen benyttes det lim, varme og tålmodighet. Hvis du som kunde har bestilt LED display installeres dette og tilpasses her også.

STEG 7 V2 (CARBONRATT) (16-18tim)

Vi benytter oss kun av japansk høygradert carbonfiber. Lag for lag med epoxy påføres med 7timer mellomrom. Rattet står på et spesial stativ som roterer rundt slik at epoxyen blir jevnt fordelt mellom tørketidene. Sliping og polering er en kritisk del av dette steget. Når denne tidkrevende prosessen er ferdig påføres det 4-5 lag med klar lakk. Alt våtslipes også for makismal glans.

STEG 8 (2TIM)

Rattet gjennomgår den siste kvalitetssjekken. Eventuelle ujevnheter blir tilpasset og rattet gjennomgår en kollisjonstest. Dette steget er for din sikkerhet. Når dette er utføret så må eventuell LED-Display kodes og tilpasses. Vi ønsker at du skal ha et kvalitetsprodukt som varer år etter år og gir deg kjøreglede hver gang du setter deg i din bil.